Header image
Lopyan.com НОВОТО ЛИЦЕ НА ЛОПЯН
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Бизнес

 

Знаете ли какво е ERP?

Класификация на бизнес информационните системи (БИС).

БИС са всички информационни системи в рамките на едно предприятие, в които се натрупват данни за бизнеса и служат като основа за анализ, планиране, изпълнение и контрол на бизнес процесите. Системите за Управление на Бизнеса (СУБ) са частен случай на БИС; друг частен случай са системите за данъчна отчетност (популярно – счетоводните програми). ЕРП системите в някакъв смисъл се явяват най-съвършения клас такива системи, тъй като по дефиниция ЕРП системата обхваща анализа, планирането, изпълнението и контрола на всички звена на предприятието. 

Програмното обезпечаване на фирмите минава през няколко етапа. В началото се инсталират отделни системи за различните звена, след това се прави опит за интеграция или се закупува нова, интегрирана система и на края се преминава към цялостна система, която включва не само ежедневно управление, но и планиране и контрол на цялостната дейност като една цяла единица. Да разгледаме етапите и съответните им класове програмни продукти. 

Откриха ваканционното селище „Орлова скала” в Лопян
Събота, 16 Май 2009 15:00

Орлова скалаДве години идва месеца след първата копка днес официално бе открито ваканционното селище „Орлова скала” в най-голямото село на община Етрополе Лопян. Комплексът носи името на  естественото каменно образование, под което е разположен.

Орлова скалаСобственици на новопостроения обект са бизнесмените Мирослав Печев и ДимчоИванов  - и двамата с лопянски корени. Сред многобройните гости на тържеството бяха членът на Европейския парламент и представител на Политическа партия ГЕРБ Владимир Уручев, кметовете на Етрополе, Ботевград, Правец и Пирдоп, общински съветници, представители на фирми, граждани. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил в съслужие с местни свещеници. Владиката благослови начинанието с думите, че откриването на големи обекти по време на криза, които да носят работа на населението, е Божия милост.

За повече информация www.etropole.info